woensdag 17 september 2008

Slapen bij Tante Til

La Viennale, 31 rue Jean-Jacques-Rousseau, 59800 Lille. Tel 03 20 51 08 02

Naar het schijnt is Mme Vienne levenslang bewoner van dit statige 18e eeuwse pand in het centrum van Lille, en is zij van aanzienlijke afkomst.
Inmiddels heeft het verval haar, en haar huis wel enigszins te pakken gekregen. Wie de geschiedenis niet kent zou gemakkelijk kunnen geloven dat het hier een madam-in-ruste is die haar meisjes de deur uit heeft gedaan en haar kamers nu per dag in plaats van per uur verhuurt.

druk
Doorgang naar de cour, volgebouwd met kleurig meubilair

Anyway, het is een hele belevenis en, conform de traditie van chambre d'hôte, zéér gepersonaliseerd. Mme Vienne heeft hoogstwaarschijnlijk zelf, toen ze nog beter ter been was, in alle kamers kleedje op kleedje gestapeld, kant eroverheen gedrapeerd en afgetopt met iets decoratiefs.

drukker
Bed, sprei erop, kussentje erop, hemeltje erom...

drukst
Schrik niet, ze zijn niet echt
Wie grote luxe verwacht of nog moet wennen aan het chambre d'hôte concept kan misschien beter afzien van dit adres. Maar, wie om de dingen kan lachen, en kan waarderen dat je alleen als gast de monumentaliteit van het enorme pand goed kunt waarderen, is hier aan het goede adres. Lille en agglomeratie heeft veel te bieden en is vanuit Amsterdam niet veel verder dan Groningen. En je kunt er slapen bij Tante Til zelf!

Geen opmerkingen: